, , , ,

Abdurrahman Tatlıcı Pekmez Harnup Bidon 650 gr

Abdurrahman Tatlıcı

Yararlı bir enerji ve karbonhidrat kaynağıdır.

İştah açıcı özelliğe Sahiptir.

Kan dolaşımını hızlandırır.

Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi önemli minerallerin büyük bir kısmını karşılar.

Kas ve kemik sisteminin sağlıklı ve düzgün bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

100.00 + KDV

Yanlızca Üzümden Üretilmiştir, Herhangi bir katkı maddesi içermemektedir. Mevsiminde yetişen sağlıklı üzümlerle kahvaltılarda tüketilebilecek şifa kaynağı üzüm pekmezi.Pekmezlik kara üzümler geleneksel yöntemlerle işlenerek pekmeze dönüştürülmek üzere en iyileri seçilerek toplanır ve sofralara hazır hale getirilir.

Üzüm Pekmezi Besin Değerleri 

100 gram üzüm pekmezinin besin değerleri şöyle:

Karbonhidrat 74,73

Protein 0

 

Lif 0

Yağ 0,1

Üzüm Pekmezi İçmek Neye İyi Gelir?

Üzüm pekmezinin yaklaşık olarak 200 gramı; kalori açısından 1150 gram süte, 350 gram kırmızı ete ve 300 gram beyaz ekmeğe eş değerdir. Üzüm pekmezi içmenin sağlığa pek çok faydası vardır. Vücuttaki kanı artırır ve enerji verir. İştah açıcı özelliği bulunur. Hamilelik sürecinde bebeğin gelişimi bakımından oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Kan dolaşımını rahatlatır ve damar sertliğine iyi gelir. Böbrekleri, bağırsakları ve mideyi güçlendirici bir pekmez türüdür.

Üzüm pekmezi, sağlığa sayısız faydaları ile çok değerli bir besin. Bu faydalarından bazıları şöyle:

– Yararlı bir enerji ve karbonhidrat kaynağıdır.

– Kas ve kemik sisteminin sağlıklı ve düzgün bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

– Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi önemli minerallerin büyük bir kısmını karşılar.

– Karaciğerin temizlenmesini sağlar

– İştah açıcı özelliğe haizdir.

– Adet sancılarının dinmesinde etkili olur.

– Soğuk algınlığı ve solunum yolları hastalıklarına karşı etkili bir şekilde korur.

– Gebelik ve lohusalık dönemlerinde uzmanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilen bir pekmezdir.

– Kan dolaşımını hızlandırır.

– Damar sertliği gibi rahatsızlıkların giderilmesinde önemli etkileri bulunmaktadır.

– Kalp rahatsızlıkları riskini en aza indirir.

– Kanser riskini minimuma indirir.

– Alkol, sigara içilmesinin ve güneş ışınlarına maruz kalmanın sebep olduğu çeşitli cilt problemlerini önler.

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez besin kaynaklarından biri olan pekmez, Türkiye’nin dört bir yanında farklı yöntemlerle üretilirken, içeriğindeki zengin mineral ve vitaminler nedeniyle kahvaltı sofralarının baş köşesinde yer alıyor. Bugüne kadar bir çok atasözü, deyim ve tekerlemeye de konu olan pekmez, günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum ihtiyacını karşılarken özellikle hamileler ile gelişim çağındaki çocuklar beslenmesinde de önemli rol oynuyor. ”Armudu sapıyla, üzümü çöpüyle, pekmezi küpüyle”, ”Pekmez gibi malın olsun”, ”Küpün içinde pekmez, bu pekmez bize yetmez, bizim köyün kızları davulsuz gelin gitmez”, ”Dolapta pekmez yala yala bitmez”, ”Kavutu olan pekmeze katar, aklı olan öğüt tutar” gibi pek çok tekerleme, atasözü ve deyimde adı geçen pekmez Anadolu’nun dört bir yanında farklı meyvelerden üretilerek, özellikle soğuk kış günlerinde üşümemek için tüketiliyor. Binlerce yıllık geleneksel beslenme kültürü ve damak zevkinin vazgeçilmezlerinden biri olan pekmez aynı zamanda ”enerji içeceği” özelliğine sahip. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık, hızla kana karışabilen pekmezin ”acil” enerji ihtiyacı için gerekli bir gıda maddesi olduğunu belirtirken, 2 yemek kaşığı pekmezde (20 gram), insan vücudu için çok değerli olan 2 miligram demir, 80 miligram kalsiyum ve 58 kilokalori enerji bulunduğunu söyledi. Pekmezin büyüme çağındaki çocuklar, işçiler, sporcular, hamile ve emziren anneler için eşsiz bir gıda maddesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Artık, 200 gram pekmezin kalori açısından 1150 gram süte, 300 gram ekmeğe, 390 gram ete eşdeğer olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Artık, pekmezin sindirim sisteminde parçalanmasına gerek olmadan kana geçebildiği bilgisini de vererek, ”Bu nedenle özellikle enerji aktivitesi yüksek olan çocuklarda ve sporcularda enerjinin pekmezle sağlanmasının büyük önemi vardır. Üzüm ve pekmezin içerdiği demir, kolayca emilmekte ve günlük demir ihtiyacının yüzde 35’i bu ürünlerce karşılanabilmektedir” dedi.

Pekmez Nedir?

Üzüm, dut keçiboynuzu gibi meyvelerin ezilerek hiçbir katkı, koruyucu ve tatlandırıcı eklemeden 68  °C geçmeyecek şekilde vakumlu kazanlarda kaynatılarak elde edilir.

 

Bu konu üzerine 0 görüşler

0.0 Toplam
0
0
0
0
0

Yalnızca giriş yapan yada ürünü almış kişiler yorum yapabilir.

Henüz bir yorum yapılmamış