helva tarifi
2 sonucun tümü gösteriliyor
-
Abdurrahman Tatlıcı, Helva-tahin
Abdurrahman Tatlıcı Antep Fıstıklı Tahin Helvası Teneke Kutu 1000gr
Helvanın faydaları
Tahin helvası Ortadoğu ve Akdeniz tatlısıdır. Bu helva ayrıca magnezyum, çinko, selenyum, fosfor, kalsiyum, vitamin ve antioksidanlar bakımından zengindir. Çoğu uzman tahinli helvayı besleyici ve enerji kaynağı bir besin olarak tanımlar. Bunun yanında vücut hücrelerini gençleştirdiğine inanılmaktadır. Hem çocuklar hem yetişkinler için birçok tahin helvası faydası bulunmaktadır.
Helvasının Faydaları
- Kemik Gelişimini Destekleyebilir
- Cildi Korumaya Yardımcıdır
- Serbest Radikal Hasarlarını Önler
- Emziren Annelere Süt Yapabilir
- Beyin Sağlığını Korur
- Sindirim Sistemine Yardımcıdır
- Saç Dökülmesini Önler
- Hücrelerin Onarımını Sağlar
- Et Kadar Protein İçerir
- Soğuk Algınlığına Karşı Korur
- Tansiyon ve Kolesterolü Düzenler
SKU: n/a -
Abdurrahman Tatlıcı, Helva-tahin
Abdurrahman Tatlıcı Tereyağlı Çekme Helva 200g
Gelenekten günümüze uzanan lezzet…
Abdurrahman Tatlıcı’nın ustalıkla hazırladığı 200 gramlık Çekme Helva, eşsiz kıvamı ve damakta dağılan dokusuyla tatlı keyfini bir üst seviyeye taşıyor. Özenle seçilen malzemelerle üretilen bu helva, hafifliği ve yoğun lezzetiyle hem özel günlerde hem de günlük atıştırmalıkHelva yapmak oldukça kolay ve lezzetli! İşte un helvası ve irmik helvası için iki farklı tarif:
Un Helvası Tarifi
Malzemeler:
- 170 gr tereyağı
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Yapılışı:
- Şeker ve suyu bir tencerede karıştırarak hafifçe ısıtın, kenarda bekletin.
- Tereyağını geniş bir tavada eritin, ardından unu ekleyin ve orta ateşte kavurmaya başlayın.
- Unun rengi dönene kadar yaklaşık 10-15 dakika kavurun.
- Hazırladığınız şerbeti azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın.
- Helva kıvam aldığında şekil vererek servis edin.
İrmik Helvası Tarifi
Malzemeler:
- 100 gr tereyağı
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 avuç dolmalık fıstık
Yapılışı:
- Tereyağını eritin, içine fıstıkları ekleyerek kavurun.
- İrmiği ekleyin ve kısık ateşte 45-50 dakika boyunca kavurun.
- Şeker, süt ve suyu ayrı bir kapta karıştırarak şerbet hazırlayın.
- Kavrulan irmiğe şerbeti ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
- Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın, ardından servis edin.
Hangi helvayı yapmayı düşünüyorsunuz? 😊🍯
olarak ideal bir seçenektir.
SKU: n/a